دسته‌بندی نشده

طرز استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل

طرز استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل | آموزش + اجاره

همه مادران دوست دارند پس از تولد نوزادشان خیالشان از سلامت کامل جسمی و ذهنی این موجود کوچک و تازه‌وارد راحت باشد. اما گاهی اوقات اوضاع بر وفق مراد نیست و نوزاد آن طور که باید و شاید سالم نیست.

فهرست مطالب

زردی یکی از آن بیماری‌هایی است که بسیاری از نوزادان پس از تولد به آن مبتلا می‌شوند. در بیشتر موارد این بیماری نگران کننده نیست و با انجام یک سری روش‌های درمانی، خیلی زود زردی از بین می‌رود. فقط مهم است که خانواده‌ها در درمان کوتاهی نکنند.

استفاده از دستگاه فتوتراپی در خانه یعنی اجاره دستگاه زردی نوزاد بهترین روش برای درمانی این بیماری است. در ادامه درباره این بیماری و استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل بیشتر توضیح می‌دهیم.

نکات مهم قبل از استفاده از دستگاه زردی در خانه

قبل از استفاده از دستگاه فتوتراپی برای نوزاد در منزل حتما نکات ضروری زیر را رعایت کنید:

  1. دستگاه معتبر
  • استفاده از دستگاه معتبر و دارای مجوز اداره تجهیزات پزشکی و ثبت IMED
  • تهیه دستگاه از مرکز معتبر و دارای مجوز ( زردی طب کلینیک )

2. عمر مفید لامپ دستگاه

  • دستگاه های LED دارای طول عمر 20000 ساعت
  • دستگاه های فلورسنت با طول عمر 2000 ساعت هستند

3. کنترل دمای محیط

  • دمای منزل باید بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد باشد در غیر این صورت نوزاد همکاری لازم برای قرارگیری زیر دستگاه را نخواهد داشت .
  • دمای منزل به اندازه بیمارستان خنک باشد در محیط گرم نوزاد زیر دستگاه واکنش نشان میدهد.
4. ارتفاع دستگاه
 
  • فاصله نوزاد تا منبع نور نباید تغییر کند. دستگاه های دارای مجوز اداره تجهیزات پزشکی با فاصله استاندارد هستند و نیاز به تغییر فاصله منبع نور تا نوزاد را ندارد.
  • فاصله استاندارد نوزاد تا منبع نور 25 الی 30 سانتی متر است.

5. تنظیمات دستگاه

  • راه اندازی و نصب دستگاه باید توسط کارشناس متخصص انجام گیرد و تمامی نکات لازم و موارد مهم به والدین گفته شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

6. محافظت چشم نوزاد

  • استفاده از چشم بند مخصوص فتوتراپی در هنگام استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل واجب است و باید از چشم بند فتوتراپی استفاده شود. چرا که نور فتوتراپی باعث تنبلی چشم در نوجوانی میشود.

7. لباس و پوشش نوزاد

  • نوزاد در زمان نوردرمانی نباید دارای لباس باشد و از بلوز و شلوار استفاده کند و فقط مجاز به استفاده از جوراب و یا دستکش است. بدن باید کاملا برهنه باشد.
8. محافظت از اندام تناسلی
 
  • استفاده از پوشک برای محافظت اندام تناسلی واجب و ضروری است و به هیچ عنوان نباید نوزاد بدون پوشک و محافظت ناحیه تناسلی زیر نور فتوتراپی قرار بگیرد.
 قبل از استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل رعایت نکات ایمنی ضروری است و در روند بهبود بیماری و استفاده از دستگاه فتوتراپی را آسانتر میکند.

آموزش استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل

طرز استفاده از انواع دستگاه فتوتراپی در خانه  در دو مدل پایه دار و تونلی برای شما به صورت کامل بیان شده است که در ادامه به آن میپردازیم.

دستگاه زردی نوزاد مدل پایه دار:

این مدل از دستگاه فتوتراپی جز بهترین دستگاه های درمان زردی نوزاد است که بسیار قوی و قدرتمند است و دارای لامپ های LED بوده که تولید حرارت و گرما را ندارند و به دلیل باز بودن اطراف دستگاه دسترسی بسیار راحتی دارد. همچینی باز بودن اطراف دستگاه یک مزیت بسیار زیاد برای تبادل هوا را زیر دستگاه را دارد.

محل قرارگیری دستگاه زردی نوزاد:

محل قرار دادن دستگاه زردی نوزاد
دستگاه فتوتراپی روی سطح صاف قرار بگیرد

محل قرارگرفتن دستگاه زردی نوزاد باید صاف و هموار باشد. مناسبترین محل برای قرار دادن دستگاه فتوتراپی روی تخت و یا زمین است. از قراردادن بر روی پرتگاه و یا میز شیشه ای خودداری کنید.

اتصال به برق دستگاه زردی نوزاد:

کابل اتصال به برق دستگاه فتوتراپی
برای روشن شدن از کابل برق استفاده میشود

برای روشن شدن دستگاه از کابل برق استفاده میشود. کابل از یک سمت به پریز برق و سمت دیگر به بدنه دستگاه متصل میشود. محل اتصال سیم برق به بدنه دارای در سمت راست قراردارد.

صفحه نمایشگر دستگاه فتوتراپی نوزاد:

صفحه نمایشگر دستگاه زردی نوزاد
LCD دستگاه دارای تایمر و دکمه پاور و دماسنج

برای روشن شدن لامپ های دستگاه ابتدا دکمه مشکی را فشارداده و مانیتور دستگاه روشن میشود سپس با دکمه استارت لامپ های دستگاه روشن میشود.

روی صفحه نمایشگر میتوانید دمای محیط و میزان ساعات کارکرد دستگاه را مشاهده بکنید. عدد WT روی دستگاه را جایی یادداشت کنید تا انتهای درمان بتوانید محاسبه کنید نوزاد چند ساعت مفید نور دریافت کردند.

تایمر دستگاه به صورت پیش فرض از 1 ساعت معکوس شمارش میکند و زمانی که به صفر دقیقه برسند به صورت اتومات خاموش میشود. شما با شنیدن صدای هشدار نوزاد را از دستگاه خارج کنید و شیردهی را انجام دهید. چراغ سبز رنگ که در عکس مشاهده میکنید قرمز میشود و نشان دهنده اتمام 1 ساعت نوردرمانی است.

دماسنج دیجیتالی روی دستگاه دمای کابین دستگاه را نشان میدهد که تا 32 و 33 درجه سانتیگراد هم افزایش دارد.

با خنک کردن منزل میتوانید دمای داخل کابین را کاهش دهید.

نحوه قرارگیری نوزاد زیر دستگاه زردی:

طرز قرارگیری زردی نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی
خوابیدن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی و شروع درمان

برای خوابیدن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی نیاز به تغییر موقعیت نوزاد نیست و نیاز به پهلو خواباندن وجود ندارد و راحت خوابیدن نوزاد مهم است.

به صورت طاقباز نوزاد راحتی بیشتری دارد و در ضمن نوزادان تا 1 ماهگی نباید به شکم بخوابند و خطرناک است.

استفاده از دستکش، کلاه و جوراب برای فرزند دلبندتان مانعی ندارد. همچنین شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی هم امکانپذیر است فقط بعد از شیرخوردن بادگلو نوزاد رو بگیرید. اینکه نوزاد باید چند ساعت زیر دستگاه زردی ببماند را شرایط نوزاد مثل عدد زردی، سن، وزن و نوع دستگاهی که استفاده میکنید مشخص میکند.

معمولا نوزاد روزانه بین 12 الی 15 ساعت زیر دستگاه زردی میماند و این روند بین 2 الی 3 روز ادامه دارد. میزان ساعت مورد نیاز برای استفاده از دستگاه فتوتراپی را زردی طب کلینیک بعد از اجاره دستگاه، به صورت کامل با توجه به شرایط نوزادتان در اختیار شما قرار میدهد.

به دلیل اینکه قدرت دستگاه های فتوتراپی در منزل متفاوت هستند میزان ساعات مورد نیاز برای استفاده از دستگاه متفاوت است.

محافظت چشم نوزاد در هنگام فتوتراپی:

چشم بند فتوتراپی نوزاد
چشم بند مخصوص فتوتراپی برای نوردرمانی

در صورتی که دستگاه زردی نوزاد را در منزل اجاره کرده اید و فتوتراپی در خانه را انجام میدهید استفاده از چشم بند مخصوص و دارای مجوز و پروانه ساخت الزامی است.

نور فتوتراپی باعث تنبلی چشم میشود و نوزاد نباید برای مدت طولانی به نور نگاه کند. در صورت کنار رفتن چشم بند  زیر دستگاه زردی اگر بیشتر از 10 دقیقه باشد و بعد از آن علائمی چون اشک و تورم داشت باید به پزشک مراجعه کنید.

دستگاه های فتوتراپی این قابلیت را دارند که در بعضی مواقع بدون چشم بند استفاده شوند اما این فقط در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که بی قراری نوزاد به دلیل چشم بند باشد.

در این شرایط سر نوزاد از دستگاه خارج میشود و یک پارچه نسبتا ضخیم بین بدن و صورت نوزاد قرار میگیرد. این پارچه از تابش نور به چشم فرزند دلبندتان جلوگیری میکند.

دستگاه زردی نوزاد مدل تونلی :

دستگاه زردی نوزاد مدل تونلی جز یکی از دستگاه های فتوتراپی است که برای درمان زردی نوزاد با تکنولوژی LED ساخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد که در ادامه به طرز استفاده و نحوه راه اندازه آن میپردازیم:

دستگاه زردی نوزاد داخل باکس محافظ:

عکس دستگاه زردی نوزاد
خارج کردن دستگاه فتوتراپی از باکس مخصوص

بعد از اجاره دستگاه زردی نوزاد در منزل ابتدا آن را از باکس محافظ خارج کنید و آن را روی تخت یا زمنی قرار دهید.

قراردادن پایه دستگاه بر روی سطح صاف:

پایه نگهدارنده دستگاه زردی نوزاد
پایه نگهدارنده دستگاه

برای استفاده از دستگاه فتوتراپی نیاز است که ابتدا پایه نگهدارنده بر روی سطح صاف و هموار مثل تخت و یا زمین قرار بگیرد. کابین دستگاه بر روی لبه های این پایه قرار میگیرد.

استفاده از تشک برای محل خوابیدن نوزاد

تشک برای محل قرارگیری نوزاد زیر دستگاه
استفاده از تشک زیر دستگاه زردی نوزاد

برای محل خوابیدن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی میتوانید از تشک شخصی نوزاد استفاده کنید. بهتر است جنس تشک نخی باشد تا از ایجاد حساسیت برای پوست نوزاد جلوگیری شود. استفاده از تشک های دارای الیاف پلاستیکی برای پوست حساس نوزاد اصلا توصیه نمیشود.

رنگ تشک برای محل خوابیدن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی اهمیتی ندارد.

قرار گرفتن دستگاه زردی نوزاد روی پایه :

عکس قرارگیری دستگاه فتوتراپی روی پایه
قرار گرفتن دستگاه زردی نوزاد رو پایه

بعد از پهن کردن تشک شخصی نوزاد داخل دستگاه حالا کابین دستگاه و محفظه لامپ ها را بر روی لبه های پایه ی نگهدارنده قرار دهید و محل قرار گرفتن نوزاد در داخل دستگاه است. نوزاد به صورت کامل داخل دستگاه فتوتراپی نوردرمانی میشود.

کاربرد پایه نگهدارنده دستگاه ایجاد فاصله منبع نور تا نوزاد است.

اداپتور دستگاه زردی نوزاد برای استفاده در منزل

محل اتصال سیم برق به دستگاه زردی نوزاد
دستگاه توسط اداپتور به برق شهری متصل میشود

یکی از اقلام همراه دستگاه فتوتراپی در مدل تونلی اداپتور است که بدنه دستگاه متصل میشود. اداپتور برای روشن شدن نیاز به برق شهری دارد که به راحتی میتوانید با از استفاده از یک سیم رابط آن را به پریز متصل کنید.

دکمه ON / OFF دستگاه فتوتراپی

دکمه روشن و خاموش دستگاه فتوتراپی تونلی
دکمه روشن / خاموش دستگاه فتوتراپی

برای روشن کردن دستگاه زردی نوزاد در منزل با استفاده از دکمه ON / OFF  میتوانید اقدام به روشن کردن لامپ و یا خاموش کردن کنید. در زمان استراحت و شیردهی لامپ های دستگاه را خاموش کنید.

تنظیم دستگاه زردی نوزاد و فن دستگاه فتوتراپی

فن دستگاه فتوتراپی و تنظیم دستگاه زردی نوزاد
پیچ تنظیم دستگاه فتوتراپی نوزاد و تهویه

پیچ تنظیم دستگاه مربوط به تنظیمات شدت نور دستگاه فتوتراپی است که با توجه به شرایط نوزاد تنظیم میشود. البته تمامی دستگاه های مدل تونلی دارای این پیچ با امکان تنظیم دستی نیستند و مدل هایی با حالت اتومات هم وجود دارد.

وجود یا عدم وجود این پیچ تاثیری بر درمان ندارد و یک آپشن محسوب نمیشود و این پیچ بسته به ساخت دستگاه ها متفاوت است.

دکمه Ventilator مربوط به فن است که وظیفه تهویه گردش و هوا را دارد.

دستگاه های دارای محفظه برای تهویه هوای داخل کابین نیاز به فن و تهویه دارند. اما دستگاه های پایه دار به دلیل باز بودن اطراف دستگاه نیاز به تهویه هوا ندارند.

قرارگرفتن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی

عکس دستگاه زردی نوزاد در منزل ( فتوتراپی )
قرارگرفتن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی در منزل

بعد از اینکه دستگاه فتوتراپی را به برق وصل کردید و روشن کردید نوزاد را داخل دستگاه قرار دهید نوزاد بدون لباس باشد و از چشم بند و پوشک استفاده کند. با توجه به دستگاهی که استفاده میکنید 2 ساعت داخل و 1 ساعت خارج از دستگاه استراحت کند.

برای استفاده بدون چشم بند، پارچه محافظ بین صورت و بدن نوزاد قرار بگیرد.

شروع زردی از صورت نوزاد نمایان میشود و اخرین قسمت هم صورت سفید میشود پس نوزاد باید به صورت کامل داخل دستگاه قراربگیرد و سر خارج از دستگاه نباشد و از چشم بند هم برای محافظت چشم استفاده شود.

سوختن نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی برای لامپ های فلورسنت است و دستگاه های led مشکل سوختن نوزاد زیر دستگاه زردی را ندارند.

ایجاد قرمزی روی سطح پوست نوزاد از علائم سوختگی نیست و به دلیل شکستن ملکول های بیلی روبین مویرگ های بسیار زیر پارخ میشوند و گاها قسمت هایی صورتی رنگ ایجاد میشود که نیاز به درمان خاصی ندارد.

نکات مهم بعد از استفاده از دستگاه زردی نوزاد در منزل

بعد از اتمام دوره درمان و استفاده از دستگاه فتوتراپی در خانه باید مواردی را رعایت کرد از جمله:

  • کنترل سطح بیلی روبین یک یا دو روز بعد از قطع درمان باید انجام شود و نیاز مجدد به تست زردی نوزاد وجود دارد.
  • مراقبت از تغذیه نوزاد و کنترل دفعات شیردهی هر 2 ساعت یکبار ضروری است
  • ابرسانی به پوست بعد از فتوتراپی باعث از بین رفتن پوسته پوسته های سطح پوست است. بهتر است روزی سه مرتبه بدن با اب ولرم شسته شود و با لوسیون چرب شود.
  • نوزاد را بعد از اتمام درمان در محیط گرم قرار ندهید و منزل کاملا دمایی مطبوع و خنک داشته باشد.

تست زردی نوزاد در منزل با دستگاه بیلی چک

اندازه گیری زردی نوزاد در منزل با دستگاه بیلی چک انقلابی بزرگ در علم پزشکی است که زردی طب کلینیک خدمات تست زردی نوزاد در منزل را به صورت شبانه روزی ارائه میدهد با شماره 09057285584 تماس بگیرید و هزینه تست زردی در خانه را سوال کنید.

دقت دستگاه تست زردی نوزاد در منزل :

دقت دستگاه اندازه گیری زردی نوزاد
دقت دستگاه اندازه گیری زردی نوزاد

میزان دقت دستگاه اندازه گیری زردی نوزاد در منزل در زردی طب کلینیک کمتر از 0.4 واحد است. این اختلف دقت بالا و کالیبره بودن دستگاه بیلی چک را نشان میدهد.

شما با مراجعه به صفحه اصلی سایت زردی طب کلینیک میتوانید سایر نمونه ها، در مورد دستگاه اندازه گیری زردی نوزاد را به صورت کامل بررسی کنید.

دستگاه بیلی چک برای اندازه گیری زردی نوزاد

دستگاه بیلی چک برای اندازه گیری زردی نوزاد
دستگاه بیلی چک در منزل ( آزمایش زردی نوزاد )

دستگاه بیلی روبین متر یا بیلی چک یک وسیله پزشکی غیرتهاجمی برای اندازه گیری زردی نوزاد در منزل است که توسط اپراتور در منزل برای اندازه گیری میزان بیلی روبین استفاده میشود. بیلی چک بر روی پیشانی و قفسه سینه نوزادگذاشته میشود و عدد زردی روی نمایشگر دستگاه نشان داده میشود.

زردی طب کلینیک خدمات اندازه گیری زردی نوزاد در منزل را در حین درمان و انتهای درمان در منزل برای اطلاع از بهبود بیماری زردی انجام مید

تغذیه نوزاد در طول درمان با دستگاه فتوتراپی در منزل

مهم است که نوزاد شما در مدت درمان به خوبی شیر بخورد زیرا این امر به دفع بیلی‌روبین کمک می‌کند. توصیه می‌شود که نوزاد شما بین 1 و نیم تا چهار ساعت، حدودا 30 دقیقه شیر بخورد.

شیردهی

زردی باعث خواب‌آلودگی نوزاد شما می‌شود و گاهی اوقات این بدان معناست که او به خوبی تغذیه نمی‌شود. اگر نوزاد خوب تغذیه نشود، بیلی روبین را با موفقیت دفع نمی‌کند. و یک چرخه معیوب شکل می‌گیرد: آنها نمی‌توانند بیلی روبین را دفع کنند زیرا برای تغذیه خیلی خواب‌آلود هستند.

در این شرایط، پیشنهاد می‌شود حتی اگر نوزاد خواب‌آلود است او را از زیر دستگاه دربیاورید و نوک پستان را در دهانش بگذارید. (یا شیشه حاوی شیر خشک را) پس از این اقدام احتمالا نوزاد شروع به مکیدن می‌کند. اجازه دهید تا جایی که تمایل و اشتها دارد، شیر بنوشد. هر چه نوزاد شیر بیشتری بنوشد به این معنی است که شیر بیشتری برای دفع بیلی‌روبین دریافت می‌کند.

افزایش شیردهی یک اقدام کوتاه‌مدت برای کمک به نوزاد شماست. اگرچه برخی از مادران ترجیح می‌دهند به نوزاد خود شیر خشک ندهند، اما در صورت نیاز، اضافه کردن شیرخشک در کنار شیر خودتان به بهبود سریع‌تر نوزاد کمک می‌کند.

زمان بعدی تغذیه نوزاد شما

زمان تغذیه کودک شما از زمانی شروع می‌شود که شروع به تغذیه می‌کند (نه زمانی که تغذیه‌اش تمام می‌شود).

برای مثال، اگر کودک شما هر ۳ ساعت یکبار تغذیه می‌شود، به این معنی است که او در ساعت‌های ۹ صبح، ۱۲ ظهر، ۳ بعد از ظهر، ۶ بعد از ظهر، ۹ شب، نیمه شب، ۳ صبح و ۶ صبح تغذیه می‌شود. این کار تضمین می‌کند که او ۸ وعده غذایی در روز دریافت می‌کند، حتی اگر به آرامی شیر بخورد. البته این زمانبندی برای شرایط عادی است و در زمانی که نوزاد در زیر دستگاه فتوتراپی قرار دارد، این زمان باید در حدود 1 و نیم ساعت باشد.

منوی دسته های خود را در Header builder -> Mobile -> Mobile menu menu -> Show/Hide -> Choose menu تنظیم کنید.
سبد خرید
سایدبار
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.